lördag 21 februari 2009

Limesockerkaka

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 Lime
Matfett och ströbröd till formen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten. Riv ner lite limeskal efter önskad mängd och häll smeten i formen.
3. Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar. Ta ut kakan ur formen och pressa lite lime ovanpå den och låt den svalna under bakduk.

8 kommentarer:

Fredrik sa...

Mmm, den där ska jag fanimej prova...NU! Bbl... :P

Fredrik sa...

SATAN se GÖTT de blev...TACK Suss...önskar nästan att du å Peter kunde få smaka... ;P

Anonym sa...

Va kul :D

Anonym sa...

Tänkte göra den idag men saknade mjöl :( hoppas den smakade riktigt gott iaf :)

Fredrik sa...

...jag kan säga det att Lime gjorde sitt, de blev helt fantasiskt gott, att lime gör sån skillnad, tack än en gång :D Kram Kram

Anonym sa...

:D kul att du tyckte om den

Gina sa...

Ååh vad gott det lät! (:

"oroshjärta" Lotte Fernandez sa...

ah lime! sweet!