onsdag 3 december 2008

Äppel-, Rabarber- Hjortronkaka med havregryn

Ingredienser:
4-5 äpplen eller motsvarande mängd rabarber eller hjortron (funkar även med hallon och Jordgubbar)
75 g smör eller margarin
½ dl socker
2 tsk Kanel
3 dl havregryn

Gör så här:
Skala. kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Fördela matfettet i blandningen med fingertopparna till en grynig massa. Strö den över äpplena. Grädda i 225 grader, ca 20 min. Servera äppelkakan ljummen
med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

4 kommentarer:

Jessica sa...

Kikar in och säger hej!

Susanne sa...

Hej hej :)

Moa sa...

Åhh så gott!

Susanne sa...

Jo det är det verkligen :)