fredag 12 juni 2009

Mannagrynsgröt

4 portioner

Ingredienser:
4 dl mjölk
4 matskedar mannagryn
1 kryddmått salt
Ev. sylt, socker eller äppelmos

Gör så här:
Koka upp mjölken och vispa sedan ner mannagrynen och rör om. Salta och låt koka 4-5 minuter. Rör då och då. Servera med socker och/eller sylt alternativt äppelmos.

10 kommentarer:

ida sa...

så gott!
gjorde det igår faktiskt, heh

Markus Gisslén sa...

Vad längesedan jag åt mannagrynsgröt. Det är JÄTTEGOTT med ljus sirap och mjölk till. =)

Tolis sa...

åh, mannagrynsgröt är underbart gott! va jätte länge sen jag åt det, måste jag kila och köpa imorn bannemej!

Marcus sa...

Tänk vad gott det kan vara ibland :)

Kashaya sa...

Oj de har jag inte ätit på många år, kanske man skulle testa göra någon dag.=)

Weronica sa...

Tack! Jag älskar mannagryn! :D

Malin sa...

Gott med mannagrynsgröt! Men hur räcker det där till 4 pers? Jag brukar göra på typ 3 dl mjölk till mig själv bara :)

Amanda sa...

den här bloggen är farlig för mig :O får mig att bli sugen på att baka xD

Anonym sa...

Mannagrynsgröt är supergott! Om man elvispar det med lingonsylt i typ 15 minuter får man klappgröt. Det är också rätt gott :)

Anonym sa...

JAG DÅLIGA NI ÄR!