lördag 8 november 2008

Kanelbullar

Tillagningstid: 50 minuter + jästiden
40 bullar

Ingredienser:

Deg:
ca 850 g vetemjöl
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel

Topping:
1 uppvispat ägg
Pärlsocker

Gör så här:
1. Smält matfett, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
2. Smula ned jästen i en degbunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen har löst sig.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen smidig för hand eller i maskin till degen släpper bunkens kanter.
4. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
6. Dela degen i 4 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka.
7. Bred på ett tunt lager av fyllningen och rulla ihop kakan till en rulle. Skär rullen i 10 delar och lägg bitarna med snittytan uppåt i pappersformar.
8. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
9. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker på. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.

4 kommentarer:

johanna sa...

Nu fick jag lust att baka! :D

Susanne sa...

mmm, det har jag haft länge, men jag har ingen kavel :(

Recept sa...

Låter inte som ett dumt recept det. Det var ju precis kanelbullens dag också. :)
Fin blogg du har förresten, Kram!
Kanelbullar recept

Emma sa...

Kanelbullar är väl det bästa som finns. Även om jag äter så många att jag tröttnar blir jag ändå sugen dagen efter.. :)

/Emmas Kök
http://emmaskök.se