8 portioner
Ingredienser:
2 msk smör
2 msk ljus sirap
1 tsk kakao
1 ½ dl strösocker
50 gr flagad mandel
100 g ljus blockchoklad
Gör så här:
1. Bryn sockret till en ljus karamell i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan sirap, kakao och mandel. Rör tills det blir lättflytande, tillsätt sedan smör under omröring.
2. Bred ut smeten på oljat bakplåtpapper. Låt stelna 30 sekunder skär sedan skåror i den mjuka massan. Låt svalna, bryt sedan bitarna efter skårorna.
3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro, doppa ovansidan av dajmbitarna i den smälta chokladen, lägg tillbaka på bakplåtspappret, ställ sedan kallt till dess chokladen hårdnar.
1. Bryn sockret till en ljus karamell i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan sirap, kakao och mandel. Rör tills det blir lättflytande, tillsätt sedan smör under omröring.
2. Bred ut smeten på oljat bakplåtpapper. Låt stelna 30 sekunder skär sedan skåror i den mjuka massan. Låt svalna, bryt sedan bitarna efter skårorna.
3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro, doppa ovansidan av dajmbitarna i den smälta chokladen, lägg tillbaka på bakplåtspappret, ställ sedan kallt till dess chokladen hårdnar.
4 kommentarer:
bra blogg du har :d har du ingen bra recept på hur man gör cupcakes?:)
Jag har inte hittat något bra :(
Jättefin blogg :) Mycket trevlig inspiration! De där daimgodisarna ska jag prova att göra någon gång. Alltid kul att göra och ge bort :) Mvh Mia
ah, aldrig tidigare sett något recept på daim =) Vart hittade du det?
Hoppas på fler härliga recept på både mat, sötsaker och drinkar =)
Skicka en kommentar